Kültür Kültür ve Turizm Bakanlığı Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinler Genel Müdürlüğü ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce geleneksel Mardin mutfak kültürü konulu araştırma çalışmaları başlatıldı.
Bu kapsamda, 28 Kasım-4 Aralık 2024 tarihleri arasında Mardin’de alan araştırması gerçekleştirildi.
Çalışmada, Derik, Midyat, Savur ilçeleri ile il merkezinde yapılan araştırmalarda yemek, tatlı, içecek çeşitlerinde 70 ürün belgelendi. Tespit edilen 68 farklı yemeğin belgeleme çalışmaları devam ediyor.

Alan çalışmasında yeni çeşitlerin ortaya çıkabileceği anlaşıldığından Dargeçit, Kızıltepe, Ömerli, Nusaybin, Mazıdağı ve Yeşilli ilçelerinde de ayrıca bir çalışmanın yapılmasının Mardin mutfağının zenginliğini ortaya koyacak.
Bunların yanı sıra bölgede yetişen meyve, sebze, bitki, baharat çeşitleri ile mutfak araç gereçleri de belgelendi. Tüm çalışmanın titiz bir şekilde devam ettirilerek 2025 yılında tamamlanması planlanıyor.
Haber Kaynak : HABERTURK.COM
“Yayınlanan tüm haber ve diğer içerikler ile ilgili olarak yasal bildirimlerinizi bize iletişim sayfası üzerinden iletiniz. En kısa süre içerisinde bildirimlerinize geri dönüş sağlanılacaktır.”
GÜNDEM
06 Kasım 2025SPOR
06 Kasım 2025GÜNDEM
06 Kasım 2025SPOR
06 Kasım 2025SPOR
06 Kasım 2025GÜNDEM
06 Kasım 2025GÜNDEM
06 Kasım 2025
1
İzmir Ege Denizi’nde Deprem Riski Yok
36201 kez okundu
2
Yardım Eli Uzandı: Hasta Adamın Evi Temizlendi
10636 kez okundu
3
Despak Motor: Elektrik Motoru ve Bobinaj Malzemelerinde Güvenin Adı
889 kez okundu
4
Kaş’ta Otomobil-Kamyon Çarpışması
302 kez okundu
5
Başkan Erdoğan Büyük Taarruz’un kahramanlarını andı
249 kez okundu